Dulceata din flori de salcam

de Julie in Dulceata / Gem, 27 Mai 2011 | 5716 vizualizari

 

O dulceata aromata si parfumata, pe care anul asta am facut-o si eu gasind inspiratie la Lia ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g flori de salcam,
  • 700 g zahar,
  • 700 ml apa,
  • zeama de la o lamaie,
  • 1 zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se lasa apoi sa se scurga si sa se usuce bine. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana se formeaza un sirop mai gros. Se introduc florile de salcam si se lasa sa fiarba aprox. 25-30 minute, pana cand dulceata este bine legata si devine rosiatica. Se adauga zeama de lamaie, zaharul vanilat, se mai dau doua-trei clocote si se opreste focul. Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

LUK 1

27.05.2011, 22:49

Corinuta 1

28.05.2011, 17:19

confirm ca e aromata-parfumata! am facut si eu!

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:24

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gogonele